Як Gilbert прокладає свій шлях через забруднення пластиком


Роботизована риба може стати наступним великим кроком у кампанії з очищення океанів.


Футуристична рибка, яку ласкаво назвали Gilbert (Гілберт), створена для поглинання мікропластикового забруднення, яке загрожує рибним запасам у всьому світі.


Gilbert став переможцем у першому конкурсі природної робототехніки (Natural Robotics Contest), організованому 125-річним Університетом Суррея (University of Surrey) в Англії, який запрошував дизайнерів, натхненних біотехнологіями, для створення ідей для вирішення поточних проблем.


Двофутовий прототип, один із понад 100 робіт з усього світу, був розроблений студенткою Елеонор Макінтош (Eleanor Mackintosh).


Зябра з дистанційним керуванням вистелені тонкою сіткою, яка фільтрує частинки розміром до двох міліметрів під час плавання. Потрібно ще попрацювати, щоб зробити створення швидшим, потужнішим і інтелектуальнішим, і дослідники оприлюднили дизайн у надії, що він залучить краудсорсингове фінансування, щоб вивести його на наступний рівень.


Доктор Роберт Сіддал (Robert Siddall), викладач аерокосмічної інженерії в університеті, був одним із суддів. "Ми обрали ідею Елеонор, тому що вона нам дуже сподобалась і те, як вона використовувала біо-натхнення, а також тому, що очищення океанського пластику було найпоширенішою метою серед усіх записів, які ми отримали", - сказав він. "Ми думали, що наш переможець повинен відображати це".


Інші інтригуючі роботи, розглянуті суддями, включали краба-самітника (hermit crab rover), робота-білку, що садить молочай (milkweed planting robot squirrel), і гібрид зимородка та пінгвіна (kingfisher/penguin hybrid) для боротьби з незаконною вирубкою та вирубкою лісів.

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!