Київстар, Vodafone та Датагруп-Volia нададуть понад 400 млн грн до фонду UNITED24 для цифрової розбудови України


Київстар, Vodafone та Датагруп-Volia нададуть понад 400 млн грн (понад $13 млн) благодійних внесків у фонд United24. Це перші технологічні компанії, що дали гроші на розбудову цифрової держави.


«У жодній іншій країні світу у компаній не буде такого шансу долучитися до впровадження найпередовіших технологій на державному рівні. Ми дуже вдячні Київстар, Vodafone та Датагруп-Volia, які одними з перших підтримали розвиток цифрової України у рамках United24. Дуже приємно, що саме український бізнес першим підтримав нашу ініціативу», - зазначив Віцепрем’єр-міністр - Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.


Також на конференції Ukrainian Recovery Conference Мінцифра підписала меморандуми про співпрацю із трьома компаніями - Київстар, Vodafone та Датагруп-Volia.


«За 25 років свого існування Київстар інвестував більше 6 мільярдів доларів в економіку України та розвиток телеком-ринку. Сьогодні ми заявили про наміри виділити для країни 300 000 000 грн допомоги, які будуть використані для відбудови цифрової інфраструктури та протидії інформаційним загрозам з боку держави-агресора. Своїм прикладом ми хочемо надихнути інші українські та зарубіжні компанії підтримати ініціативу Президента України зі збору пожертв на користь найскорішого відновлення мирного майбутнього нашої держави», - зазначив президент компанії Київстар Олександр Комаров.


Цифрова інфраструктура виявилася найбільш стійкою та ефективною під час повномасштабної війни. Цифровізація стане одним з ключових елементів для успішного відновлення країни після війни. 


«З перших днів війни ми з державою працюємо єдиною командою. Допомагаємо країні своїми технологіями, міжнародною експертизою та інвестиціями. Тому що віримо у високотехнологічну Україну, яку світ ще побачить після нашої перемоги», - сказала Ольга Устінова, генеральний директор Vodafone Україна.


Разом із глобальними технологічними компаніями ми створимо нову модель державно-приватного партнерства та першу у світі країну гідності та технологій.


«Україна - наш спільний дім, дім людей зі сталевим характером та великим серцем. Працівники Датагруп-Volia, так само, як наші колеги з інших компаній галузі, героїчно працюють 24/7, щоб у кожного українця, компанії та держави був зв’язок – це наш фронт, наш внесок у перемогу. Попереду ще багато завдань із захисту та відновлення цифрової інфраструктури країни, тому потрібна допомога кожного. Я хотів би закликати інші компанії галузі також долучитися до підтримки United24 та ініціатив Мінцифри», - прокоментував подію Михайло Шелемба, генеральний директор Датагруп-Volia.


Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!