Ілон Маск презентував прототип робота-гуманоїда Tesla Optimus


У п’ятницю Ілон Маск продемонстрував останню версію робота-гуманоїда, який, за словами найбагатшої людини у світі, одного разу може подолати бідність.


Прототип Optimus, який катався на сцені під час щорічної презентації Tesla AI Day 2022, був встановлений на невеликій платформі. Робот, який залишається незавершеним, помахав глядачам і підняв коліна.



"Наша мета - зробити корисного гуманоїдного робота якомога швидше", - сказав піонер технологій мільярдер Маск аудиторії на заході в Силіконовій долині. 


"Попереду ще багато роботи".


Інженери компанії повідомили під час презентації, що Tesla адаптує свою технологію автономного автомобіля, щоб надати Optimus такі можливості, як безпечне пересування або робота на заводі.


Інша версія робота, побудована із стандартних компонентів, а не з деталей, виготовлених Tesla, як-от Optimus, повільно вийшла на сцену, помахала кулаками й коротко покрутила стегнами в такт музиці, наче танцюючи.


"Насправді робот може набагато більше, ніж ми щойно вам показали, ми просто не хотіли, щоб він впав на обличчя", - пожартував Маск.


За словами Маска, Tesla розробляє роботів Optimus, які будуть вироблятися з високою швидкістю, що може знизити ціну до 20 000 доларів.


"Це означає майбутнє достатку; майбутнє, де не буде бідності, майбутнє, де ви можете мати те, що хочете, з точки зору продуктів і послуг", - сказав Маск.


"Це дійсно фундаментальна трансформація цивілізації, якою ми її знаємо", - сказав він.


Маск, який свого часу попереджав про загрозу штучному інтелекту для людства, сказав, що Tesla хоче переконатися, що перехід до суспільства, в якому роботи виконують роботу, а люди отримують переваги, буде безпечним.


"Ми завжди хочемо бути обережними, щоб не піти шляхом Термінатора", - попередив він, посилаючись на блокбастер про кіборга-вбивцю та зазначивши, що Tesla впроваджує захисні засоби, включаючи кнопку зупинки, яку неможливо змінити.


Він сказав, що Tesla почне тестувати Optimus на заводах, виконуючи прості завдання, такі як перенесення деталей, і що широка громадськість зможе придбати роботів через три-п’ять років.


Маск стверджував, що Tesla, як публічна компанія, буде притягнута до відповідальності перед своїми акціонерами, якщо вони вважатимуть, що вона не є соціально відповідальною.


"Дуже важливо, щоб я не міг просто робити те, що хочу. Структура Tesla ідеальна для цього".


Маск отримав догану від Комісії з цінних паперів і бірж після того, як у 2018 році опублікував твіт, у якому він сказав, що отримав фінансування, щоб зробити Tesla приватним, але не надав доказів і не подав документи до SEC.


Зараз Маск бере участь у судовій боротьбі з Twitter через його намагання розірвати угоду на 44 мільярди доларів, яку він уклав, щоб зробити платформу обміну повідомленнями закритою.



Джерело: CNET Highlights

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!