Генеральний директор OpenAI підтвердив, що компанія поки не тренує GPT-5


Під час нещодавнього дистанційного інтерв’ю на заході Массачусетського технологічного інституту генеральний директор OpenAI Сем Альтман підтвердив, що компанія не займається розробкою п’ятої версії своєї моделі генеративного попередньо навченого трансформатора (GPT-5).


Замість цього OpenAI зосередилася на розширенні можливостей своєї останньої моделі, GPT-4. Альтман відповів на запитання комп’ютерного вченого і подкастера Лекса Фрідмана щодо відкритого листа, який закликав тимчасово призупинити навчання моделей ШІ, більших за GPT-4, на шість місяців.

Альтман зазначив, що лист містив деякі технічні неточності, зокрема, в ньому стверджувалося, що OpenAI не тренує GPT-5 в цей момент і не буде робити цього протягом деякого часу. Він назвав це твердження “трохи безглуздим” і пояснив, що зараз компанія працює над розвитком GPT-4, який представляє свій власний набір проблем безпеки, які необхідно вирішити.


Однак Альтман підтримав інші частини листа, зокрема, важливість забезпечення безпеки моделей ШІ та їх відповідності людським цінностям. Оскільки OpenAI продовжує свої дослідження і розробки в галузі штучного інтелекту, Альтман наголосив на необхідності ретельно підходити до питань безпеки, розширюючи можливості своїх моделей.


Джерело: Mezha.media

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!