Доставка майбутнього. Як самокеровані роботи, авто і дрони змінюють сучасну логістику


Бум стартапів у сферах food delivery та quick commerce створив мільйони робочих місць кур’єрів в усьому світі. Технологічні компанії працюють над тим, щоб їх скоротити - їх рішення вже активно використовуються в деяких штатах США, пише Ярослав Циганенко, засновник Dots Platform, SaaS для сфери гіперлокальної комерції


Делівері-роботи


Тихохідні роботи доставки - компактні транспортні засоби на шести колесах, які рухаються суто по тротуарах із лімітованою швидкістю до 6 км/год. Це штучне обмеження, яке пов’язане з тим, що в локаціях, де вони дозволені, роботів фактично прирівняли до пішоходів і наділили такими самими правами з погляду правил дорожнього руху.  


Роботи Starship чекають на замовлення, Ярослав Циганенко


Один із піонерів цієї індустрії, Starship Technologies, працює в кампусі Arizona State University в місті Тампі. Тут роботи, які доставляють їжу з ресторанів чи товари з магазинів – абсолютно буденна річ. Вони усюди: пересуваються студентськими кварталами, чекають на зелене світло на пішохідному переході або наступного замовлення поблизу кав’ярні. 


Скористатися сервісом можна за допомогою застосунку Starship. Це маркетплейс, який об’єднує місцеві заклади харчування і магазини, забезпечуючи роботизовану доставку.


В ході користування сервісом я помітив такі особливості:


• Незважаючи на обмеження швидкості, робот пересувається достатньо жваво. Я пройшов разом із ним шлях від ресторану до точки доставки і ледве встигав, іноді переходячи на біг. 

• Помічаючи перешкоду, робот зупиняється, аналізує ситуацію, перебудовує маршрут. Я намагався вивести його з ладу, раптово вибігаючи на дорогу, але він впорався.

• Водночас місцеві, з якими я спілкувався, говорили, що іноді цим роботам важко пересуватися через скупчення людей. Вони просто стоять, чекають, і як результат – сильно затримуються.

• Часом в одному місці доставки може зібратися кілька роботів. Тому, щоб знайти свого, можна за допомогою застосунку активувати мелодію, яка обирається під час замовлення.

• Вартість доставки - $1,99. Радіус обмежений територією університету. 


Завантаження робота новим замовленням і запуск, Ярослав Циганенко


Тихохідні роботи – вже достатньо відтестована технологія, і єдине питання, яке для мене до сих пір лишається без відповіді – чи зможуть вони виїхати за межі кампусів. Такі компанії, як Starship і Kiwibot, працюють в ідеальних умовах університетів вже понад п’ять років, фокусуючи свої операції саме на таких локаціях. Наскільки технологічно ці роботи готові стикнутися із суворою реальністю звичайних міст, і особливо субурбан-територій - побачимо найближчим часом.


У грудні 2022 року Cartken, конкурент попередніх сервісів, оголосив про свій запуск у Маямі в межах партнерства з Uber Eats. Проте поки що тут багато обмежень: проєкт працює в окремому сучасному мікрорайоні Дедленд і тільки з обраними бізнесами. Інформацію про кількість підключених ресторанів і задіяних роботів компанія не афішує. За схожим принципом UberEats тестує доставку роботами Serve в Лос-Анджелесі.


Самокеровані авто для доставки


Domino’s, світовий лідер з доставки піци, заявляє: The future of delivery is self-driving, активно тестуючи автономні авто Nuro в Х’юстоні. На жаль, я ще не встиг протестувати цей сервіс особисто, але його активно рекламують у Техасі. Ось їх 30-секундний ролик.


Domino’s Pizza + Nuro, YouTube


Nuro - стартап, профінансований такими гігантами, як SoftBank, Google та Tiger Global Management на загальну суму $2,1 млрд, будує завод поблизу Лас-Вегаса, щоб виробляти десятки тисяч таких автономних транспортних засобів щорічно.


Доставка дронами


З кінця минулого року жителі деяких районів навколо Фінікса можуть замовляти товари з Walmart і отримувати їх повітряною поштою. Найбільший ритейлер в США запустив пілотну програму спільно з компанією DroneUp, що дозволяє клієнтам замовити тисячі товарів та отримати їх дроном за пів години. Що цікаво - обмежень на сам асортимент майже немає, до вас можуть прилетіти навіть яйця (але не дракона, бо діє ліміт на максимальну вагу).


Підготовка до відправки замовлення, фото DroneUp


Мені пощастило провести один день із лідером команди DroneUp в Аризоні, Майклом Кларком, і ось кілька цікавих фактів і спостережень: 


Наразі пілотний проєкт із Walmart налічує 34 локації з потенціалом охоплення 4 млн домогосподарств в шести штатах: Аризоні, Арканзасі, Флориді, Техасі, Юті та Вірджинії.

Сервіс працює з 8 ранку до 8 вечора. Люди можуть замовляти з асортименту, який налічує 15 000 SKU. Вартість доставки становить $3,99, а середня тривалість польоту від зльоту до посадки - 6 хв.

DroneUp не виробляє дрони, використовуючи пристрої, вироблені сторонніми компаніями, такими як Watts Innovations. Польоти можуть бути зупинені через швидкість вітру понад 30 км/год і дощ. Однак майбутні версії літальних апаратів будуть менш вразливі до погодних умов.

Деякі люди скаржаться на шум, який створюють літальні апарати, але, як на мене, реальна гучність не була вищою за шум машин, що рухалися дорогою поруч.

Усі польоти регулюються Федеральним управлінням цивільної авіації (FAA), що накладає певні обмеження. Наприклад, вага дрона з акумулятором і вантажем лімітована 55 фунтами (~25 кг). Радіус доставки повинен бути не більше 1 милі (1,6 км). Кожен польот має виконувати екіпаж у складі трьох осіб: пілота, другого пілота і спостерігача. Хоча ці правила не сприяють активному масштабуванню проєкту, DroneUp і Walmart вірять у позитивні зміни регулювання. Їх довгострокове бачення на два-три роки - понад 500 посилок щодня з кожного магазину клієнтам у радіусі трьох миль.


Доставка замовлення, відео DroneUp


Самокеровані авто, роботи і дрони вже активно інтегруються в побут і звичне життя. Вони вже вийшли за межі лабораторій і випробувальних центрів, прямо зараз змінюючи логістичний ландшафт і створюючи екосистему для надшвидкої та доступної доставки майбутнього. 


Сьогодні ваш робот-пилосос прибирає кімнату наодинці, але, можливо, вже скоро його друг доставить вам піцу. Яку приготувала його подруга. Але це вже тема моєї наступної статті. Про технології, які змінюють ресторанний бізнес і процеси на кухні.


Ярослав Циганенко

Контриб’ютор Forbes

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!